Common Interface Plus TV module (CI+ 1.3 TV module)

De Quantis Interactieve CI+ 1.3 module (Common Interface Plus) is in Nederland te gebruiken voor de ontvangst van Digitale TV van o.a. Ziggo, CAIWAY, Delta en KabelNoord. De meeste TV fabrikanten brengen TV’s op de markt waarin je een CI+ 1.3 module kunt plaatsen. Om ervoor te zorgen dat de CI+ module goed werkt, worden de TV’s door de kabelmaatschappijen gecertificeerd. Op de website van jouw TV-aanbieder vindt je een overzicht van gecertificeerde TV’s.

Ziggo gebruikers kunnen met de Quantis Interactieve CI+ 1.3 module ook gebruik maken van de interactieve diensten van Ziggo.

 

Wat is Interactieve TV van Ziggo?


Met Interactieve TV van Ziggo kun je films en series bestellen vanuit je luie stoel. Je hebt de keuze uit een ruim aanbod. Je bestelt de films gewoon met uw afstandsbediening van je TV. Ideaal voor een regenachtige middag. Daarnaast kun je met Interactieve TV gemiste uitzendingen van de populaire Nederlandse zenders tot 10 dagen terugkijken.

 

Wat heb ik nodig?


Een CI+ 1.3 of 1.4 gecertificeerde televisie. (De winkel waar je jouw TV koopt kan je vertellen welke TV geschikt is. Je kan ook de website van Ziggo raadplegen.)
Quantis Interactieve CI+ 1.3 Irdeto module
Smartcard van Ziggo
Kabelaansluiting van Ziggo
Internetaansluiting


Installatie

De installatie van een Quantis Interactieve CI+ 1.3 module is bijzonder eenvoudig. In vier stappen ben je klaar om te genieten van een haarscherpe beeldkwaliteit en Interactieve TV.

 

Volg onderstaande stappen om de Quantis Interactieve CI+ 1.3 module te installeren:
 

Stap 1: Sluit de TV aan op de coaxaansluiting en op internet. Raadpleeg de handleiding van de TV.

Let op: Plaats de Quantis CI+ module nog niet in de TV!

 

Stap 2: Installeer Digitale Televisie installeer Digitale Televisie volgens de handleiding van de TV en stel de frequentie en het netwerknummer in die op jouw adres van toepassing zijn. De installatie van de TV is juist afgerond wanneer je op positie 1 Ned 1 HD ontvangt.

 

Stap 3: Plaats de smartcard in de Quantis Interactieve CI+ 1.3 module. Houdt de Quantis CI+ module vast waarbij de oranje zijde naar boven is gericht. Steek vervolgens de smartcard (chipzijde naar boven) in de CI+ module.

 

Stap 4: Plaats de Quantis Interactieve CI+ 1.3 module met smartcard in de TV. De oranje zijde van de CI+ module is tijdens het plaatsen naar achteren gericht. De CI+ module gaat niet helemaal in het toestel. U voelt vanzelf wanneer deze ver genoeg in de TV is geplaatst.

 

Wanneer je voor de eerste keer de Quantis Interactieve CI+ 1.3 module in je TV plaatst dan controleren deze apparaten elkaar. Dit proces wordt authenticatie genoemd. Tijdens dit proces worden 5 stappen automatisch weergegeven. Je hoeft hiervoor niets te doen. Als dit authenticatie proces geslaagd is, zijn de Quantis Interactieve CI+ module en TV klaar voor gebruik.